Salibandyliiga

Posted by admin on May 05, 2014
Urheilu

Salibandyliigaa on pelattu Suomessa kaudesta 1994–1995 lähtien, tosin ensimmäiset Suomen mestarit lajissa kruunattiin jo keväällä 1987. Joukkueita on mukana 14 ja he pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan, jonka kahdeksan parasta jatkavat tiensä vielä puolivälieriin ja välieriin ja sitä kautta mitalipeleihin. Sarjan huonoin tippuu suoraan ykkös divariin ja vielä sijat 12. ja 13. karsivat liigassa pysymisestä.

Tämän kauden salibandyliiga päättyi jokunen tovi sitten ja tällä kertaa kirkkaimman mitalin korjasi Happee Jyväskylästä ja kulta olikin seuran ensimmäinen sitten salibandyliigassa. Toiseksi tuli Classic Tampereelta ja kolmannelle sijalle eli pronssia sai SSV eli salibandyseura Viikingit Helsingistä. Jos olisi yhtään runkosarjan perusteella pitänyt voittajaa veikkailla, olisi äänet ehkä mennyt hieman toisessa järjestyksessä sillä Classic oli runkosarjan voittaja, SSV toinen ja Happee kolmantena, mutta näin tällä kertaa.

Pitkin kautta pelejä ja niiden tuloksia pystyi jännittämään Betsafella ja kunhan taas ensi kausi on lähempänä, niin pääsemme arvuuttelemaan myöskin seuraavan kauden eli 2014–2015 voittajaa. Kaikista eniten mestaruuksiahan on Viikingeillä, peräti 11 kappaletta joten melkoisen menestynyt seura on tämäkin. Ehkä siis hieman yllättäen Happee mestaruutensa nappasi, tätä ennen he ovat enemmänkin jääneet toiseksi ja kolmanneksi liigassa, ja näistäkin sijoituksista on jo hieman aikaa. Mutta jos katsotaan hieman tilastojen valossa, niin Happeehan nappasi jo Suomen Cupissa kultaa 2012–2013, joten jos siihen oli yhtään uskominen, niin olihan se melkoisen odotettavissa että myös jossakin vaiheessa se Suomen mestaruuskin sieltä tulisi.

Loviisan Tor joutuu tämän kauden jälkeen heittämään hyvästit salibandyliigalle, sillä he jäivät runkosarjassa viimeiseksi ja tämä siis tarkoittaa suoraan tippumista I-divisioonaan. Nokian KrP sekä OLS pääsivät tai joutuivat karsimaan liigassa pysymisestään ja Nokia hoiti omat ottelunsa puhtaasti 3-0 kun kolme voittoa liigassa pysymiseen tarvittiin mutta OLS joutui yhden erävoiton antamaan SB Welhoille mutta hoiti myöskin itsensä takaisin liigaan. Tai sanotaanko että säilytti paikkansa myös ensi kaudelle. Syyskuuhun asti saamme taas odotella ennen uuden kauden alkamista kunnes taas pelit pyörähtävät käyntiin ja pääsemme jännittämään pystyykö Happee säilyttämään mestaruutensa myös ensi vuonna vaiko tulemmeko saamaan taas kokonaan uuden Suomen mestarin. Aika näyttää millainen ensi kaudesta tulee.