TPS

Posted by admin on May 07, 2014
Urheilu

Turussa pelataan monenlaisia mailapelejä ja TPS:n riveissä pelataan myöskin salibandya, niin miehet kuin naisetkin pelaavat Suomen korkeimmalla sarjatasolla eli salibandyliigassa. Seura on perustettu vuonna 1995, vaikkakin jo tänä ennen salibandya Turussa pelattiin. Useita pienempiä joukkueita sulautui yhteen ja nousua liigaan yritettiin moneen otteeseen, kunnes se sitten vihdoin ja viimein monien vaiheiden jälkeen onnistui kaudesta 2007–2008 lähtien. Taival oli kivinen ja pitkä, milloin tiputtiin jo II-divareihin ja taas noustiin ykkösiin, valmentajia vaihdeltiin ja välillä jopa vetovastuu oli itse pelaajillakin. Kausi 2007–2008 oli siis ensimmäinen kun TPS Salibandyliigassa nähtiin ja runkosarjassa he jäivät kuudenneksi.

Seuraava kausi meni jo hieman paremmin liigassa, ja runkosarja päättyi kakkospallille. Mutta puolivälierissä Josba oli kovempi ja jätti TPS:n ilman välieräpaikkaa. Eikä seuran onni ole vieläkään kääntynyt. Tyytyminen on ollut runkosarjaan, paikkaa puoliväli- eikä välieriin ole tipahtanut ja seura on siis toistaiseksi ilman mestaruuksia tai muitakaan mitaleita. Viime kaudellakin paikka jäi siis saamatta.

Myöskään TPS:n naiset eli tepsittäret eivät ole mitaleita kahmineet. Kuluneella kaudella joukkue joutui karsimaan jopa paluusta ykkösiin, mutta hoitelivat kuitenkin homman kotiin ottamalla suurimman murskavoiton historiansa aikana eli 17-0, ja hoitelivat kaikki kolme peliään pysyäkseen mukana salibandyliigassa myöskin ensi kaudella.

Kuten tuossa jo mainittu, niin seuran historiassa on päävalmentajaakin vaihdettu kuin sukkia konsanaan. Tällä hetkellä valmentajina toimivat miehissä Aki Vilander ja naisten valmentajana Harri Malkki. TPS:n kotiareena tunnetaan nimellä Caribia Areena ja peliasuinaan seuralla on kotona mustat ja vieraissa musta-valkoiset peliasut.